Ustaw jako startową   |   Dodaj do ulubionych

 


Kuchnia
Kultowy serek z Radomia w nowym funkcjonalnym opakowaniu. [2017-07-12; 13:11:31]
Cztery razy więcej przyjemności. Kultowy serek homogenizowany z Rolmleczu w nowym funkcjonalnym opakowaniu. czytaj więcej
Czas na pyszny posiłek pod chmurką [2017-05-05; 09:38:42]
Informacje o poprawie pogody przypomniały nam, że początek maja to najwyższy czas na rozpoczęcie - jeżeli oczywiście jeszcze tego nie zrobiliście - sezonu grillowego. Warto więc może zainaugrować go z pysznym szaszłykiem w dłoni. czytaj więcej
Faworki a'la RadomNews - nie oprzecie się! [2017-02-23; 07:22:05]
Tłusty czwartek rozpoczyna ostatni tydzień karnawału. Dlatego proponujemy Wam Drodzy Czytelnicy nie lada rarytas - karnawałowe faworki (chrusty). Łatwe w przygotowaniu, a dla podniebienia. Hmmm. Sami spróbujcie! czytaj więcej
Kuszące pyszności HUGO Coctail Bar & Restaurant [2017-02-03; 08:45:17]
Nowy lokal na radomskim deptaku kusi nie tylko świetnie wyglądającymi drinkami, ale również kulinarnymi specjałami kuchni międzynarodowej. Musicie to zobaczyć! czytaj więcej
Czas na pyszny posiłek pod chmurką [2016-05-02; 12:42:41]
Pozątek maja to najwyższy czas na rozpoczęcie - jeżeli jeszcze tego nie zrobiliście - sezonu grillowego. Warto więc może zainaugrować go z pysznym szaszłykiem w dłoni. czytaj więcej
Nowalijki - jeść czy nie? [2016-04-14; 07:45:22]
Długo wyczekiwana wiosna wreszcie nadeszła, a na ulicach już pojawiły się przydrożne targi i stoiska z warzywami. W sklepach również możemy kupić rzodkiewkę, sałatę i pomidory (ba! Były tam przez całą zimę). Zdarza się, że nowalijki zawierają dużą ilość substancji chemicznych, które mogą być szkodliwe dla naszego zdrowia. Warto wiedzieć skąd są sprowadzane warzywa i owoce, które kupujemy i od kiedy bezpiecznie zacząć jeść polskie odmiany. czytaj więcej
Zasmakuj w kuchni orientalnej [2016-04-13; 13:23:18]
Kuchnia orientalna, do której zaliczana jest zarówno kuchnia Bliskiego Wschodu, jak i kuchnia chińska jest coraz bardziej popularna. Dania orientalne, dzięki dużej ilości warzyw i przypraw, są bardzo aromatyczne, smaczne, a przede wszystkim zdrowe, dlatego świetnie sprawdzają się w codziennej diecie. Jednymi z produktów, po które warto sięgać są kiełki fasoli mung i pędy bambusa. czytaj więcej
Pomóż radomskiej blogerce w triumfie! [2016-02-25; 16:43:37]
Nasza najlepsza lokalna kulinarna blogerka, Anna Kosterna-Kaczmarek i jej blog "Czosnek w pomidorach" znajduje się w ścisłej krajowej czołówce. Tym razem startuje w konkursie Gali Twórców 2015! Pomóżcie jej oddając na nią swój głos. A przy okazji możecie wesprzeć jedną z fundacji. czytaj więcej
Chleby z Jedlińska docenione przez ekspertów! [2015-11-25; 09:13:50]
Wyjątkowymi certyfikatami jakości dla swoich dwóch chlebów może pochwalić się Piekarnia „Expuch” z Jedlińska. Wypieki zostały nagrodzone przez Lożę Ekspertów Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Honorowym patronem tego przedsięwzięcia promującego wysokiej jakości żywność z oferty rodzimych producentów jest Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi. czytaj więcej
Wyślij radomiankę i jej bajgle na Expo! [2015-09-15; 09:14:36]
Czołowa radomska blogerka kulinarna, Anna Kosterna-Kaczmarek bierze udział w bardzo ważnym konkursie, w którym do wygrania jest reprezentowanie Polski na Expo Milano 2015 w październiku. Możemy pomóc jej, jak i jej śniadaniowym bajglom po polsku zrealizować kolejne marzenie! Wystarczy jeden klik! czytaj więcej
Na Mazowszu jest pyyyyysznie! [2015-05-09; 17:22:06]
Boczek rolowany, powidła śliwkowe bez cukru, bezowo-ajerkoniakowy zawrót głowy czy pierogi drożdżowe – na samą myśl o nich leci ślinka. Nie tylko smacznie wyglądają, ale też wybornie smakują, o czym mogli się przekonać goście gali konkursu o Laur Marszałka za 2014 r. Wśród wystawców nie zabrakło m.in. pszczelarzy, piekarzy i cukierników - także z naszego regionu - którzy z rąk marszałka Adama Struzika odbierali nagrody. czytaj więcej
Pomóż radomskiej blogerce w triumfie! [2015-02-09; 11:26:45]
Nasza najlepsza lokalna kulinarna blogerka, Anna Kosterna-Kaczmarek i jej blog "Czosnek w pomidorach" znajduje się w ścisłej krajowej czołówce. Bardzo niewiele brakuje jej do podium! Pomóżcie jej oddając na nią swój głos. A przy okazji możecie wesprzeć fundację Dzieci Niczyje! czytaj więcej
Pożywne danie z chorizo na weekend [2015-01-10; 13:31:09]
Ciężko po Świętach wrócić do codzienności, także do gotowania. Najlepsza blogerka kulinarna południowego Mazowsza postanowiła zatem zdradzić przepis na wyjątkowe danie z makaronu. Koniecznie spróbujcie wykonać go i życzymy smacznego! czytaj więcej
Tartaletki na Sylwestrową noc! [2014-12-31; 10:57:55]
Nie masz jeszcze pomysłu na dzisiejszą, ostatnią w 2014 roku kolację? Tartaletki z ciasta francuskiego to bardzo prosta i szybka w wykonaniu przystawka. Idealna do podania na imprezę Sylwestrową i karnawałową! Spróbujcie koniecznie! czytaj więcej
Kolejna restauracja McDonald's w Radomiu. Tym razem w centrum! [2014-09-10; 15:09:40]
Mocnym akcentem wejdzie z kolejnym punktem na lokalny rynek sieć restauracji McDonald's. Kolejny punkt, tym razem ze strefą McCafe, zagości w Galerii Słonecznej czytaj więcej
Pocałunek lata na chłodne wieczory [2014-09-03; 08:27:07]
Grillowe zestawy powoli trafiają już do schowków na zimę. Dlatego, korzystając z dostępnych darów lata, możemy urozmaicić sobie coraz chłodniejsze wieczory. Mamy dla Was autorską propozycję - sałatkę "pocałunek lata". Polecamy, naprawdę warto! czytaj więcej
Za co cenimy dziś jabłka? [2014-08-20; 14:32:29]
Jabłka, które zyskały ostatnio medialną sławę, to obecnie jedne z najpopularniejszych owoców w Polsce. Są nie tylko smaczne i tanie, ale przede wszystkim zdrowe - komentuje Karolina Borkowska, dietetyk Grupy LUX MED czytaj więcej
Pyszne ravioli do weekendowej kuchni [2014-05-10; 15:29:57]
Ravioli z krewetkami i ricottą z pesto z rukoli i orzeszków nerkowca - taki wyborny przepis radomskiej blogerki kulinarnej, Anny Kosterny-Kaczmarek bierze udział w jednym z ogólnopolskich konkursów. Zachęcamy do jego przygotowania i zalajkowania go! Smacznego! czytaj więcej
Niebiańskie babeczki na majowy weekend [2014-04-29; 11:38:52]
Anna Kosterna-Kaczmarek, autorka jednego z najpopularniejszych blogów o gotowaniu, od maja, na łamach naszego serwisu, będzie dzieliła się swoimi przepisami. Na początek przedstawiamy zafascynowaną kuchnią autorkę. Zaprezentowała nam ona także pierwszy z wyjątkowych przepisów - idealny na "majówkę" z przyjaciółmi. My już pędzimy do kuchni! czytaj więcej
Sekretarz Miasta tym razem... od kuchni [2014-04-17; 12:47:54]
Na co dzień piastuje jedną z najważniejszych i najbardziej odpowiedzialnych funkcji w Radomiu. Sekretarza miasta, Rafała Czajkowskiego, na chwilę udało się nam oderwać od obowiązków. Podzielił się z nami swoimi spostrzeżeniami na temat świąt wielkanocnych, a zwłaszcza fascynacją kuchnią. Przedstawił też potrawy, które zaproponowałby radomianom na świąteczny stół. czytaj więcej
Faworki a'la RadomNews - nie oprzecie się! [2014-02-27; 09:15:14]
Tłusty czwartek rozpoczyna ostatni tydzień karnawału. Dlatego proponujemy Wam Drodzy Czytelnicy nie lada rarytas - karnawałowe faworki (chrusty). Łatwe w przygotowaniu, a dla podniebienia. Hmmm. Sami spróbujcie! czytaj więcej
Wybieramy mazowieckie rarytasy minionego roku [2014-02-07; 15:08:14]
Zuraźyna kurpśöska, pierzga z propolisem w miodzie spadziowym, a także doskonale znane miodowe piwo Ciechan to tylko niektóre z tradycyjnych mazowieckich smakołyków nagrodzonych dotychczas Laurem Marszałka Województwa Mazowieckiego. W tym roku już po raz siódmy szukamy najlepszych mazowieckich przysmaków. Swoje wyroby można zgłaszać do końca lutego. czytaj więcej
Następna >>
 







Zdjęcie tygodnia

W okresie wakacji kąpieliska znajdują się pod baczną ochroną (fot. KWP)

Cytat tygodnia
Wojciech Kamiński (trener Rosy Radom): Wiara w to, co robimy, pozwala nam marzyć o wielkich celach








Wiadomości sportowe

Copyright 2009-2014 RadomdomNews.pl
Oprogramowanie: KaizenSoft