Ustaw jako startową   |   Dodaj do ulubionych

 



Aktualności
2018-05-15; 09:07:04 | Kuchnia
Truskawki wkrótce zakrólują na naszych stołach! Mamy na nie pomysł!
Już pojawiły się pierwsze, majowe truskawki. Wkrótce, przez kilka tygodni, będzie to jeden ze zdrowych rarytasów królujących na naszych stołach. Podawać go można w różnych postaciach, a także jako dodatke do lodów, kefirów i ciast. Postanowiliśmy zachęcić Was do podjęcia eksperymentu, który udanie wyszedł jednej z radomskich blogerek, Annie Kosternie-Kaczmarek.

Tiramisu, chyba każdy wie, jest boskie! Do podstawowej wersji dodałam świeżuteńkie słodziutkie truskawki. Moja rodzina się rozpłynęła, ja też pochłonęłam porcję gigantyczną - podkreśla w swoim przepisie autorka bloga czosnekwpomidorach.pl

SKŁADNIKI
- 5 żółtek
- 5 łyżek cukru
- 300 ml śmietanki 36%
- 500 ml serka mascarpone
- biszkopty
- Amaretto
- mocna kawa
- truskawki
- kakao do posypania na wierzch

Przyrządzenie:
Żółtka zmiksuj z cukrem na kogel-mogel. Śmietankę (musi być schłodzona!) ubij. Zamieszaj żółtka ze śmietaną i serkiem mascarpone.
Kawę połącz z amaretto.

Nasączaj biszkopty w kawie z alkoholem i układaj w naczyniu. Połóż warstwę powstałego kremu. Układaj przekrojone na pół truskawki (lub inne owoce). Połóż kolejną warstwę kremu i biszkopty nasączone kawą z alkoholem. Na górze ułóż ostatnią warstwę kremu. Wstaw do lodówki na 2 godziny.

Na wierzch posyp przesianym przez sitko kakao. Idealne tiramisu z truskawkami. Smacznego!:)

Poleć artykuł swoim znajomym



Jeszcze nie dołączyłeś do nas na Facebooku? "Zalajkuj" nas teraz


powróć do strony głównej
 










Zdjęcie tygodnia

Popisy zespołu Frecce Tricolori jeszcze długo pozostaną w pamięci lokalnych fanów lotnictwa

Cytat tygodnia
Radosław Witkowski (prezydent Radomia): Oszałamiająca frekwencja świadczy o tym, że wybory dla radomian były bardzo ważne.








Wiadomości sportowe

Copyright 2009-2014 RadomdomNews.pl
Oprogramowanie: KaizenSoft