Ustaw jako startową   |   Dodaj do ulubionych

 



Aktualności
2018-07-30; 12:31:10 | Kuchnia
Owoce zapiekane z koglem moglem - wyjątkowy deser na upały!
Autorka bloga czosnekwpomidorach, uwielbia jak jest ciepło, wręcz upalnie. - Najprzyjemniej, co prawda, byłoby spędzać takie dni gdzieś nad morzem/oceanem, ale nie można mieć wszystkiego. Można natomiast mieć możliwość spożywania posiłków w otoczeniu pięknych okoliczności przyrody - zachęca Anna Kosterna-Kaczmarek proponując wykonanie owoców zapiekanych z koglem moglem!

- Owoce z koglem moglem – przepis banalny, a smak wyjątkowy. Dawno temu jadłam takie owoce w jednej z nadmorskich restauracji, przypomniał mi ten smak Kurt Scheller, podczas warsztatów kulinarnych. Przygotowywaliśmy kiwi, jabłka i gruszki zapiekane z koglem moglem. Dzisiaj owoce letnie - opowiada.

Owoce zapiekane z koglem moglem

Składniki:
2 żółtka
łyżeczka cukru
truskawki/maliny/jagody lub jabłka/grzuski

Przyrządzenie:
Żółtka utrzyj z cukrem na kogel – mogel, aż stanie się prawie biały i mocno gęsty.

W miseczce ułóż pokrojone na pół truskawki, maliny i jagody. W innej wersji można podawać z gruszkami i jabłkami. Polej je koglem – moglem.

Wstaw do piekarnika nagrzanego na 190 stopni, do momentu aż wierzch nabierze złoto – brązowej barwy.

Owoce z koglem moglem są gotowe do smakowania. Smacznego!

Poleć artykuł swoim znajomym



Jeszcze nie dołączyłeś do nas na Facebooku? "Zalajkuj" nas teraz


powróć do strony głównej
 










Zdjęcie tygodnia

Popisy zespołu Frecce Tricolori jeszcze długo pozostaną w pamięci lokalnych fanów lotnictwa

Cytat tygodnia
Lech Mosiołek (autor, działacz): Klub bez legendy jest jak człowiek bez duszy. Tą ostatnią dla Radomiaka są bracia Czachorowie!








Wiadomości sportowe

Copyright 2009-2014 RadomdomNews.pl
Oprogramowanie: KaizenSoft