Ustaw jako startową   |   Dodaj do ulubionych

 



Aktualności
2018-07-30; 12:31:10 | Kuchnia
Owoce zapiekane z koglem moglem - wyjątkowy deser na upały!
Autorka bloga czosnekwpomidorach, uwielbia jak jest ciepło, wręcz upalnie. - Najprzyjemniej, co prawda, byłoby spędzać takie dni gdzieś nad morzem/oceanem, ale nie można mieć wszystkiego. Można natomiast mieć możliwość spożywania posiłków w otoczeniu pięknych okoliczności przyrody - zachęca Anna Kosterna-Kaczmarek proponując wykonanie owoców zapiekanych z koglem moglem!

- Owoce z koglem moglem – przepis banalny, a smak wyjątkowy. Dawno temu jadłam takie owoce w jednej z nadmorskich restauracji, przypomniał mi ten smak Kurt Scheller, podczas warsztatów kulinarnych. Przygotowywaliśmy kiwi, jabłka i gruszki zapiekane z koglem moglem. Dzisiaj owoce letnie - opowiada.

Owoce zapiekane z koglem moglem

Składniki:
2 żółtka
łyżeczka cukru
truskawki/maliny/jagody lub jabłka/grzuski

Przyrządzenie:
Żółtka utrzyj z cukrem na kogel – mogel, aż stanie się prawie biały i mocno gęsty.

W miseczce ułóż pokrojone na pół truskawki, maliny i jagody. W innej wersji można podawać z gruszkami i jabłkami. Polej je koglem – moglem.

Wstaw do piekarnika nagrzanego na 190 stopni, do momentu aż wierzch nabierze złoto – brązowej barwy.

Owoce z koglem moglem są gotowe do smakowania. Smacznego!

Poleć artykuł swoim znajomym



Jeszcze nie dołączyłeś do nas na Facebooku? "Zalajkuj" nas teraz


powróć do strony głównej
 










Zdjęcie tygodnia

Zdjęcie z Leandro Rossi, najskuteczniejszym piłkarzem II ligi, było najbardziej pożądanym po ostatnim jesiennym meczu Radomiaka

Cytat tygodnia
Radosław Witkowski (prezydent Radomia): Oszałamiająca frekwencja świadczy o tym, że wybory dla radomian były bardzo ważne.








Wiadomości sportowe

Copyright 2009-2014 RadomdomNews.pl
Oprogramowanie: KaizenSoft